Korjattu: Helsinki Showdownin voittoon Jonne Koski ja Julie Abildgaard

showdown_voittajat2

(KORJATTU Su klo 16:45)
Alla olevan alkuperäisen uutisen mukaan naisten sarjan voitti Thuridur Erla Helgadottir. Pisteidenlaskun tarkistuksen jälkeen sunnuntaina huomattiin, että voittaja oli Julie Abildgaard.

Tiedon jälkeen tämän artikkelin otsikosta on vaihdettu Helgadottir Abildgaardiksi ja vaihdettu artikkelin pääkuva. Nyt pääkuvassa on Jonne Koski ja Julie Abildgaard.

Helsingin vanhan jäähallin valtasivat lauantaina lätkäjätkien sijaan CrossFit-urheilijat.

Neljän lajin ja kaksiosaisen finaalin parhaiksi selvisivät molemmissa sarjoissa Gameseistakin tutut Jonne Koski (miehet) ja Thuridur ”Thuri Erla” Erla Helgadottir.

Kisan kärki oli kovatasoista, sillä naisten sarjassa kilpaili useita vähintään Regionalseissa kilpaillutta urheilijaa.

Sekä Koski että Erla olivat kisan jälkeen tyytyväisiä ja onnellisia. Koski vei voiton ylivoimaisesti, Erla voitti keskinäisten sijoitusten perusteella tanskalaisen Julie Abildgaardin.

”Totta kai nyt on hyvä fiilikset. Lajit olivat kovia ja painot raskaita. Ne eivät ole vahvuuksiani, mutta hyvin meni silti,” Koski sanoi kisan jälkeen.

”Kilpailut olivat hyvin organisoidut, lajeissa oli hyvää vaihtelua ja täällä oli mukava kilpailla. En tiennyt etukäteen että pystynkö edes kilpailemaan koko päivää, sillä mursin luun kämmensivustani neljä viikkoa sitten. No, ehkä adrenaliini loppuu vasta huomenna, ja kivut tulevat,” Erla sanoi.

Molempien sarjojen voittajat nettosivat palkintorahoja 10 000 euroa.

Laji 1: Elizabeth
Lauantain kilpailu alkoi Elizabethilla, eli rinnalleveto-rengasdippi-coupletilla. Miesten sarjassa 21-15-9 -toistot aloittivat suhteellisen tasaväkisesti Koski ja virolainen Kevin Jurs. Lopulta viimeiset yhdeksän toistoa ratkaisivat, ja Koski vei lajivoiton ajalla 3:22 – Jurs sijoittui toiseksi 3:30:n ajalla.

_96B6639

”Ensimmäinen laji on aina jännä, kun homma ei ole lähtenyt vielä käyntiin. En ollut aiemmin tehnyt Elizabethia kisassa, joten päätin lähteä aika rauhassa liikkeelle, ja se meni hyvin. Ehkä olisi voinut aloittaa kovempaakin,” Koski sanoo.

Naisten sarjassa Thuri Erla voi voiton selvästi ajalla 4:02. Abdilgaard sijoittui toiseksi 4:28:n ajalla.

_96B6586

”Tykkään molemmista lajista, joten ajattelin etukäteen, että voisin sijoittua kärkeen,” Erla sanoo.

Laji 2: Beeping Squat & Press

Toisessa lajissa nähtiin kovia suorituksia. Laji alkoi takakyykyillä (130/90), joita tehtiin kuuden sekunnin piippauksen rytmissä. Kahden minuutin tauon jälkeen oli vuorossa push pressit (70/50) samalla kuuden sekunnin tahdilla.

Piippauskyykky- ja push press testasivat ehkä perinteisiä CF-kisavoimalajeista poiketen enemmän voimakestävyyttä kuin ykkösmaksimeja. Laji oli myös yleisöystävällinen, sillä kaikissa erissä nähtiin kaksinkamppailuja erien parhaiden kesken.
Päivän hurjimmat kyykkytulokset veti Julie Abildgaard, joka piti 90 kiloa pilkkanaan kyykäten hurjat 53 kertaa. Siihen päälle 23 punnerrusta ja yhteistulos 76 toistoa.

_96B6695

Emilia Leppänen vasemmalla, Julie Abildgaard oikealla.

_96B6720

Julie Abildgaard.

”Juttelin Erlan kanssa etukäteen, että millaisia määriä voisi tavoitella. Hän sanoi tekevänsä ainakin 20, joten sanoin että kyllä 30 menee minulla. Kuulin että edellisessä joku oli kyykännyt 35, joten uusi tavoite oli 36. Lopulta ne menivät niin mukavasti, että jatkoin yli 50:n. Siinä vaiheessa käsi alkoi krampata, joten lopetin, jotta pystyn tekemään myös push pressejä,” Abildgaard kertoi lajin jälkeen.

Myös Erla yllätti itsensä.
”Takakyykky ei ole vahvuuteni, mutta sainkin ajattelemani 20 toiston sijaan 37 toistoa. Se meni tosi hyvin.”
Miesten kärkipäässä käytiin taktiikkapeliä, ja Jonne Koski lopetti kyykyt reilun 30 toiston jälkeen, kun Jurs oli lopettanut jo aiemmin. Koski säästi voimiaan push pressiin, mikä kannatti. Yhteistulos 61 toistoa riitti lajivoittoon.

_96B6815

Jonne Koski kyykkää.

_96B6837

CrossFit Lappeenrannan Jussi Mutikainen nousi piippauksissa ehkä jopa yllättäen toiseksi.

Kyykyn yllättäjä oli mansikkafarmari-Mutikainen. Ei kovin vahvasta kyykystä tunnettu korsto sijoittui lajissa toiseksi 54 toiston yhteistuloksella.

Kolmas laji: Skill Sprint

Kolmas laji oli nopeatahtinen taito- ja voimalaji, jossa oli mahdollisuus mokailuun, jos kilpailija ei keskittynyt suorituksiin huolellisesti. 50 tuplanaruhypyn, 20 metrin käsilläkävelyn ja kolmen köysikiipeilyn jälkeen oli vuorossa vielä 20 metrin käsilläkävely ja 50 tuplanarua.

Naisissa Thuri Erla piti kuumassa ryhmässä kovinta vauhtia ja tasoa yllä ja eteni tuplanaruihin ensimmäisenä, mutta ei onnistunut tekemään niitä unbrokenina. Niinpä Saara Laaksonen tuli rinnalle, ohi ja lajivoittoon ainoana alle kolmen minuutin alittajana ajalla 2:57. Alkupäivää dominoinut Julie Abildgaard ei ollut käsilläkävelyssä vahvimmillaan, ja se hidasti naisen menoa.

_96B6885

Thuri Erla vauhdissa käsilläkävelyssä.

_96B6891

Thuri Erla köyden kimpussa.

_96B6937

Lajivoittaja Saara Laaksonen.

Miehissä Jonne Koski kiirehti ensimmäisenä maaliin. Vielä köysikiipeilyn alussa Koski ja Jurs olivat rinnakkain, mutta sitten Koski eteni omaa tahtiaan maaliin asti. Kosken aika 2:38 oli peräti 33 sekuntia kovempi kuin toiseksi sijoittuneella Oscar Widenillä.
”Ne olivat hyviä liikkeitä, olen aina tykännyt kehonpainoliikkeistä, ei siinä muuta kuin menoksi,” Koski  sanoi kisan jälkeen.

_96B6989

_96B7030

Koski viimeisteli tuplanaruhyppyjään, kun kilpakumppani Kevin Jursilla oli vielä käsilläkävelytkin edessä.

4. Laji: ”The Chipper”
Päivän neljäs laji oli myös päivän pitkäkestoisin. Assault Biken (50/35 kcal) jälkeen edessä oli 50 shoulder to overheadia axle barilla (60/40), 50 toes to baria, 50 käsipainotempausta (30/20) sekä 50 box over -hyppyä. Kilpailijoiden piti kantaa myös hiekkasäkkejä (80/40) mukana läpi radan.

Kyseessä oli konetesti, eli kilpailijoilta vaadittiin aerobista kestävyyttä ja vauhdinjakotaitoa.
Naisten sarjassa ruotsalainen Mikaela Norman otti boksihypyissä johtopaikan Julie Abilgaardilta ja kantoi hiekkasäkin ensimmäisenä takaisin maaliin. Norman alitti ainoana naisena 13 minuutin rajapyykin ajalla 12:49.

_96B7138

_96B7184

emilia2

Emilia Leppänen juoksi maaliin kolmantena.

Paras suomalainen oli lajissa kolmanneksi sijoittunut Emilia Leppänen. Timecap kisassa oli 17 minuuttia. Kuumaa ryhmän kärkeä lukuunottamatta suurin osa kilpailijoista jäi aikarajan ulkopuolelle.

Miesten sarjassa tuttu nimi oli kärjessä. Jonne Koski suoritti tasaisesti läpi lajien. Käsipainotempausten kohdalla ruotsalainen Simon Nybacka nousi hetkeksi Kosken vanaveteen, mutta Koski pomppi boksihypyt sen verran elastisemmin, että hän pääsi kantamaan hiekkasäkit maaliin 25 sekuntia ennen Nybackaa.

_96B7309

_96B7325

Neloslaji oli päivän vaativin.
”Käsipainotempaukset vähän säikäyttivät, kun ne eivät meinanneet sujua. Oikeastaan siis selkä on liian heikko, pitää treenata sitä lisää. Tein ne loppuun asti, vaikka vähän epäilytti välillä.” Koski sanoo.

FINAALI: The Final couplets

Finaali koostui kahdesta lajista, joista molemmista oli jaossa vielä sata pistettä. Annetut painot olivat kovia, kuten finaalissa pitääkin. Ensimmäisessä finaalilaji:

Timecap 5 min
10 bar muscle up
10 squat snatch (90/60)

2min tauko

Toinen finaalilaji:
20 pistoolikyykkyä (24/16)
10 clean & jerk (110/80)

Naisten finaalissa ensimmäisen lajin voitti Saara Laaksonen, joka nousi viimeisten bar muscle upien aikana kolmannelta sijalta kärkeen.

_96B7531

Toisen finaalilajin vei voimanpesä Julie Abildgaard.

EDIT SUNNUNTAI 11.10.2015
Toisin kuin alkuperäisessä artikkelissa sanottiin, pisteidenlaskun tarkistuksen jälkeen voittajaksi nousi naisten sarjassa Julie Abildgaard.

Miesten finaalissa Jonne Koski otti lajivoitot molemmissa osissa. Koski dominoi koko päivää miesten puolella: hän voitti jokaisen lajin.

_96B7662

_96B7773

Tulokset:
Wodconnect

Lisätietoa
Helsinki Showdown

2 thoughts on “Korjattu: Helsinki Showdownin voittoon Jonne Koski ja Julie Abildgaard